Airports #1: Modulárne letiská

Cities: Skylines Letiská je rozšírenie, v ktorom si navrhnete svoje vlastné letisko a rozšírite ho z malého miestneho tranzitného bodu na obrovský medzinárodný uzol prekypujúci životom. Je modulárne a využíva špeciálne siete terminálov na prepojenie každej budovy, čo umožňuje veľkú slobodu a flexibilitu v stavbe letiska. Môžete si tak postaviť letisko v rôznych tvaroch a veľkostiach, aby sa zmestilo do vášho mesta!

Expanzia letísk prichádza už 25. januára a aby sme vám zabezpečili hladký začiatok, pripravili sme si pre vás tieto Vývojárske Denníky pokrývajúce každú novú funkcionalitu. Pohodlne usaďte a užívajte si!

1-1 Layouts.png

Navrhni si letisko, priamo pre tvoje mesto!

Vytvorte si svoje letisko

Letiská používajú nástroj “Area Tool“, ktorý nájdete v ponuke Štvrtí(Districts) a sprístupní sa, keď vaše mesto dosiahne míľnik 4. Funguje veľmi podobne ako ostatné nástroje Štvrtí a iné nástroje “Area Tools” s jednou výnimkou: Splošťuje zem a odstraňuje stromy ako prípravu na vaše letisko, čím sa zvýšia náklady na terénne úpravy a ovplyvní sa množstvo pôdy, ktorú máte k dispozícii v prostredí terraformingu.

1-2 Painting of the airport area.png

Letisková zóna pripraví terén pre vaše letisko

Keď budete s oblasťou spokojní, je čas začať budovať svoje letisko! Všetky potrebné položky sú v ponuke MHD na novej karte “Oblasť letiska“. Funkčné letisko potrebuje budovu terminálu, stojisko lietadiel, pristávaciu dráhu a rolovacie dráhy spájajúce stojisko lietadiel s pristávacou dráhou. Oblasť letiska jednoduchý zoznam, ktorý vás upozorní na všetko, čo vám chýba, aby sa vaše letisko mohlo otvoriť!

1-3 Airport area checklist.png

Prejdi si zoznam predtým ako vyštartuješ!

Prvá vec, ktorú vaše nové letisko potrebuje, je terminál. Po umiestnení sa vám odomknú ďalšie budovy, terminály, pristávacie dráhy a rolovacie dráhy, ktoré sú potrebné na vytvorenie vášho letiska.

Ďalej letisko potrebuje pristávaciu dráhu pre pristávanie a vzlietanie lietadiel. Funguje inak ako väčšina ciest, pretože má minimálnu dĺžku a po umiestnení sa nedá predĺžiť, takže si ju urobte hneď tak dlhú, ako chcete. Pojazdové(rolovacie) dráhy spájajú dráhu a lietadlové stojiská jednosmerne.

1-4 Basics.png

Modulárne letisko v najjednoduchšej podobe.

Vyberte si váš štýl​

Pri stavbe letiska si môžete vybrať z 3 rôznych štýlov: klasický, moderný a ultra moderný. Každý štýl má 3 rôzne veľkosti budov terminálov, sieť vestibulov, riadiacu vežu a halu so zabudovaným metrom. Všetky 3 štýly sú dostupné už na úrovni 1.

Letisko môže mať viacero terminálových budov, ktoré fungujú ako rôzne vstupné a výstupné body pre cestujúcich. Na rušnom letisku možno budete chcieť použiť možnosť 2-poschodového terminálu, ktorý rozdeľuje prílety a odlety a má vyhradený pruh pre autobusy a taxíky na vykladanie alebo vyzdvihnutie cestujúcich.

1-5 Styles.png

Vyberte si Váš obľúbený štýl alebo ich všetky zmixujte dokopy.

Informačný panel letiska​

Kliknutím na názov letiska sa zobrazí informačný panel letiska, ktorý zobrazuje všetky potrebné informácie o vašom letisku: úroveň, počet cestujúcich, skóre atraktivity, príjmy, výdavky a mnoho viac.

1-6 Info Panel_highres2.png

Informačný panel o oblasti letiska poskytuje rýchly prehľad o vašom letisku

Ako pri väčšine verejnej dopravy zistíte, že letisko je nákladná investícia s malým priamym príjmom. Namiesto toho do vášho mesta privádza turistov, ktorí navštevujú atrakcie a komerčné budovy, čím vám zvyšujú príjem. Atraktívnosť letiska zvyšuje aj atraktivitu mesta, čo pomáha prilákať ešte viac turistov!

Karta vyhlášok(Policy) vám umožňuje uplatniť vyhlášky špecifické pre danú oblasť, ako sú zľavy na hotely, ktoré vášmu letisku prinesú priame zvýšenie atraktivity, Skvelá údržba letiska, ktorá celému letisku pridáva bonus za hodnotu pozemku, a Požičovne áut, ktoré nabádajú turistov, aby používali autá, ale môže to vytvoriť zvýšenú premávku.

Po pokrytí základov stavby letiska sa dostávame na koniec tohto Vývojárskeho Denníka. Dúfame, že sa vám tento prvý pohľad na Cities: Skylines Letiská páčil. Rozšírenie dorazí do obchodov 25. januára/února.

Pridaj komentár

Design a site like this with WordPress.com
Začíname