Plazas & Promenades #1: Pešie zóny

Zdravím vás starostovia, vitajte pri ďalšej sérii vývojárskych denníkov! Tešíte sa na Cities: Skylines Plazas and Promenades? V priebehu nasledujúcich dvoch týždňov vás prevedieme všetkým novým obsahom od peších zón a ulíc až po nové špecializácie a servisné budovy – a samozrejme námestia! Bez ďalších okolkov sa pozrime na oznamovacie video:

Hlavným bodom rozšírenia sú pešie zóny a ulice, ktoré vám poskytujú nástroje na vytváranie štvrtí zameraných na pešiu dostupnosť. Tie budú pôsobiť na zníženie dopravy, ako aj hluku. Pešie zóny fungujú so všetkými existujúcimi budovami v zónach, preto ich môžete vytvoriť kdekoľvek!

Vytváranie peších zón
Pešie zóny využívajú nástroj Area Tool, ktorý už možno poznáte. Nájdete ho v ponuke štvrte a oblasti (Districts and Areas) a sprístupní sa, keď sa dostanete na míľnik 3 – Tiny Town. Vyznačte prázdny pozemok, ak chcete vytvoriť novú pešiu štvrť. Môžete však vyznačiť už existujúcu časť vášho mesta, ak ju chcete zmeniť na pešiu zónu. Rovnako ako ostatné oblasti a štvrte sa pešie zóny dajú neskôr upraviť podľa potreby.

Vyznačte pešiu zónu, aby ste odomkli servisné body

Keď ste s oblasťou spokojní, je čas umiestniť servisné miesto, ktoré nájdete v ponuke Pešie zóny v časti Parky a námestia. Servisné miesta sú nevyhnutné pre pešie zóny, pretože väčšina vozidiel, vrátane smetiarskych a dodávkových áut, nemá povolený vstup do pešej zóny. Namiesto toho sa odpadky automaticky zbierajú z budov na peších uliciach, aby sa vyzdvihli na servisnom mieste. Podobne sú všetky zdroje, tovar a pošta smerované cez servisný bod, takže sa uistite, že je umiestnený na ceste, ktorá zvládne zvýšenú premávku nákladných áut!

Servisné miesta sa dostupné v dvoch rôznych veľkostiach a troch rôznych typoch: Všeobecné servisné miesta, ktoré pokrývajú všetky uvedené potreby, Odpadové servisné miesta, ktoré sa zameriavajú na odpadové hospodárstvo, a Cargo servisné miesta, ktoré manipulujú so zdrojmi, tovarom a poštou.

Servisné miesta sú veľmi dôležité pre vaše pešie zóny

Každá zo servisných budov má určitú kapacitu, a ak ich pešia zóna prekročí, niektoré budovy v pešej zóne nebudú mať postarané o svoje potreby. Veľké pešie zóny budú potrebovať viac servisných bodov na zabezpečenie budov a v závislosti od kombinácie budov v oblasti možno budete potrebovať vyššiu kapacitu na zber odpadu alebo doručovanie nákladu.

Pešie ulice
Po vytvorení pešej zóny a umiestnení servisného bodu je čas umiestniť pešie ulice! Tieto spevnené cesty môžu používať iba chodci alebo cyklisti a v prípade potreby aj záchranné vozidlá, ako sú sanitky, pohrebné autá, policajné autá a hasičské autá. Keďže občania sú hlavnými používateľmi ulíc pre chodcov, vozidlá musia dodržiavať pomalú rýchlosť, pokiaľ nereagujú na núdzovú situáciu.

Do peších ulíc sme zahrnuli veľa variácií, aby ste si mohli prispôsobiť vzhľad a dojem z vašich oblastí. Existujú 3 štýly povrchov: pieskovec, modrý kameň a dlažobný kameň, ktoré sa dodávajú v dvoch rôznych šírkach. Každá ulica má tiež 5 rôznych variácií s vecami, ako je pridaná tráva, stromy a pruhy len pre autobusy. To je celkom 30 rôznych peších ulíc, z ktorých si môžete vybrať!

Modrý kameň vľavo, pieskovec v strede a dlažobný kameň vpravo

Pri budovaní ulíc pre chodcov môžete ísť mimo pešiu zónu, ktorú ste definovali predtým. Ak sa tak stane, ulice automaticky rozšíria oblasť, aby ich nasledovali. Túto možnosť je možné povoliť alebo zakázať pri umiestňovaní ulíc. Pešie ulice môžu byť umiestnené aj mimo peších zón, ale majte na pamäti, že všetky budovy umiestnené na týchto uliciach budú potrebovať pešiu zónu a servisné miesto, aby fungovali.

Nakoniec, pešie ulice prichádzajú so skvelou novou funkciou: pri vchode do peších ulíc sa automaticky objavia stĺpiky, ktoré zakazujú vozidlám vstup. Keď vozidlo potrebuje vstúpiť alebo vyjsť z pešej zóny, zastane a počká, kým sa stĺpiky stiahnu a následne prejde. Nie je to skvele?

Stĺpniky sa sťahujú pre čakajúce policajné auto

To je všetko, čo pre vás tentokrát máme! V nasledujúcom vývojárskom denníku sa budeme zaoberať správou a vývojom peších zón, takže zostaňte naladení! A nezabudnite si pozrieť videonávod od Overcharged Egg nižšie:

Pridaj komentár

Design a site like this with WordPress.com
Začíname